Home / Budapest / Melyik a legkevésbé keresett budapesti kerület?

Melyik a legkevésbé keresett budapesti kerület?

Népszerűtlen célpont Csepel. A Gazdaság TV egyik videójából kiderült hogy Csepel a három legnépszerűtlenebb hely között van a budapesti kerületek közül.

Szinte közismert hogy a legnépszerűbb kerületek ahová a legtöbben költöznének és legkeresettebbek az ingatlanok a I. II. V. XI. kerületek. Ezen a listán Csepel is dobogós lett, de sajnos csak hátulról mivel az egyik legnépszerűtlenebb kerület lett, Budafok és Soroksár mellett.

Talán nem meglepő ez az eredmény hiszen Csepel, jó adottságai ellenére rendkívül rossz összeköttetést mondhat a magáénak amiken az elmaradt fejlesztések sem segítenek. Az ingatlan piaci szakértő szerint is ezeknek a területeknek az elmaradása közlekedési és egyéb fejlesztési okoknak köszönhető.

Érdekes lehet az eredmény annak tükrében hogy a csepeli városvezetés folyamatosan egy virágzó és fejlődő város képét próbálja kommunikálni minden lehetséges csatornán. Azonban érdemes nézni az érem másik oldalát, és számításba venni hogy a Szent Imre téri luxus bodegák és városi parkok rendezgetése nem jelentenek különösebben nagy fejlődést egy város életében ezek a fejlesztések maximum a környékén lakók komfortérzetét növelik. Csepel egyik legfontosabb, legégetőbb és talán legtöbb pozitívumot hozó fejlesztése a HÉV felújítása, és Csepelt Budával összekötő híd jelentené.

A Gazdaság TV felvételéből az is kiderül hogy hasonlóan rossz közlekedési helyzetű kerületekben ingatlanfejlesztések következtében jelentős ingatlanpiaci konjunktúra volt tapasztalható.

About Kripta

Check Also

Visszatért a Momentum

MSZP: Egy lépést hátra, Csepeli összefogás: két lépést előre Újból teljes az ellenzéki összefogás Csepelen, …

Close