Home / Csepeli hírek / Menekültek érkezhetnek Csepelre

Menekültek érkezhetnek Csepelre

A kormány eddigi kommunikációjának ellenére legalább 1300 menekültet fogadott be, Orbán Viktor szavaival élve “Akik illedelmesen bekopogtak”. Ezután már csak az lehet kérdés hogy mennyi további menedékkérő lehet, és őket hol tervezi a kormány elhelyezni.

Joggal merülhet fel a kérdés mindenkiben hogy, ha több ezer befogadott menekült érkezik az ország területére, akkor hol tervezik őket elhelyezni. Különös véletlen hogy a csepel.hu oldalon januárban látott napvilágot egy cikk amely szerint:

Több száz milliárd érkezhet Csepelre

Az oldal szerint a terv már a kormány előtt van, és döntésre vár. Az internet adta lehetőségek segítségével próbáltunk konkrétabb információkkal gazdagodni a programmal kapcsolatban, amit Weiss Manfrédról nevezték el, de csepel.hu-s cikk és a 2013-as újságcikkeken kívül semmit nem találtunk, hogy közel 7 év alatt milyen konkrétumokra jutottak a programmal kapcsolatban, ugyanis még Németh Szilárd polgármestersége alatt indult el a terv előkészítése. Valószínűsíthető az is hogy csak választás előtt kellett valamit ígérni, aminél a több száz milliárdos ígéretet nehéz űberelni, és valóban nehezen tudna bármelyik másik politikai erő ilyen választási ígéretet komolyan vehetőnek kínálni, de ez még a jelenlegi kormánypártoktó, is erős mivel több száz milliárd a modern városok program keretében került kiosztásra, ezzel szemben pedig itt egy kerület kapna ennyit. Már azért is kevésbé hihető, mert közismert hogy a miniszterelnök kevésbé szimpatizál Budapesttel, kivéve, ha a Miniszterelnökség várba költöztetéséről van szó. Itt fel kell említeni a hármas metró felújításának körül huzavonát, ahol már a főpolgármester a metró leállításával fenyegetőzött, ha nem kapja meg a szükséges támogatásokat, érdekes belegondolni mennyire égeti a kormány tenyerét, hogy Csepelen a hárosi városrész vagy Ófalu milyen fejlesztésekre szorulhat.

A Weiss Manfréd terv akár valós is lehet, mivel így a fejlesztésekbe burkolva megoldható lenne a menekülttáborok létesítése vagy akár végleges letelepedési helyük előkészítése, tehát a menekültek letelepítését a Weiss Manfréd tervvel tenné lehetővé és honorálná a kormány. Mivel rendkívül szűkszavú a Weiss Manfréd terv névre keresztelt ígéret cunami, nehéz biztosat mondani, de ha valóban több száz milliárd forintot ad a kormány, akkor annak ára is lesz. A jelenlegi nagyobb fejlesztéseket is EU-s pénzekből sikerült finanszírozni így kérdéses hogy ez a terv akkor 100%-os állami finanszírozású lenne.

Egyelőre Németh Szilárd sem adott konkrét tájékoztatást és nem cáfolta konkrétan a tervvel kapcsolatban, így nem lehet kizárni hogy menekültek letelepítését tervezik a program keretében Csepelre.

About hellocsepel

Check Also

Visszatért a Momentum

MSZP: Egy lépést hátra, Csepeli összefogás: két lépést előre Újból teljes az ellenzéki összefogás Csepelen, …

Close