Home / Csepeli hírek / Véletlenül nem 2, hanem 4 milliárdos tartalékot tüntetett fel Csepel önkormányzata

Véletlenül nem 2, hanem 4 milliárdos tartalékot tüntetett fel Csepel önkormányzata

Nem szándékos, de súlyos tévedésre derült fény a csepeli önkormányzat pénzügyi kimutatásában; vizsgálatot rendeltek el – ezt a kerületi önkormányzat közölte szerda este az MTI-vel.

A közlemény szerint a hibát az okozta, hogy – más megtakarítások mellett -, a költségvetésben a kerület 2 milliárd forint értékű államkötvénypapírjait az önkormányzat pénzügyi vezetője egy törvényváltozás után, tévedésből duplán szerepeltette. Így akaratlanul is azt a látszatot keltette, mintha nem 2 milliárd, hanem 4 milliárd forint lenne az önkormányzat általános tartaléka.
A pénzügyi vezető elismerte a hibát és felelősségét, ezért Borbély Lénárd csepeli polgármester elfogadta a felmondását – írták, hozzátéve, hogy a szerdai képviselő-testületi ülésen a polgármester egyúttal vizsgálatot rendelt el könyvvizsgálók bevonásával.

Hozzátették, hogy a történtek miatt a korábban ismert 7,8 milliárd forint helyett így a valóságban 5,8 milliárd forinttal javult a csepeli önkormányzat pénzügyi helyzete 2010 óta.
Akkor a szocialista vezetés csőd közeli helyzetben, 3,8 milliárd forintos hiánnyal adta át a kerületet. Ehhez képest van most 2 milliárd forintos többlete Csepelnek – közölték.
Tudatták: a korábban meghozott fejlesztéseket és beruházásokat a hiba nem érinti; a kerület biztonságosan működhet és fejlődhet tovább.
A vizsgálat eredményét az önkormányzat nyilvánosságra fogja hozni.

Forrás:MTI.hu

Kép: Urbanista 

 

About hellocsepel

Check Also

Furcsa részletek a csepeli kislány eltűnésével kapcsolatban: Nem fiú, hanem fiúnak öltöző lány csalta el a kislányt…

Egy fiúnak öltöző és magát Krisztiánnak kiadó lány hódította meg a 11 éves csepeli kislányt, …

Close