Home / Csepeli hírek / Németh Szilárd és a birkapöri

Németh Szilárd és a birkapöri

Németh Szilárd országgyűlési képviselő páratlan gasztronómiai tudását villogtatta meg a Facebook oldalán.

Kép forrása: google

A bejegyzésében a Karcagi birkapörkölt fesztiválról írt és a karcagi birka elkészítéséről.

“A „karcagi” jelző tehát nem elsősorban a helyszínt, hanem a főzési módot mutatja. Ez az állat húsának eleinte víz hozzáadása nélküli pörkölését, szinte sütését és az előzetesen megperzselt fejjel, körmökkel, valamint a pacallal és belsőségekkel történő együtt-főzését jelenti. A pörkölt fűszerezéséhez pedig csak vöröshagymát, őrölt- és csövespaprikát, valamint sót használnak.”

Ha ez még nem volna elég, beszámolt arról is ő maga milyen kis módosítás visz bele a birkapöri elkészítésébe:

“Bevallom, én fokhagymát és borsot is szoktam belefőzni. Legfinomabb a vele együtt főtt fejhús, agyvelő és szem.”

Márpedig ezek után ki az aki nem kapott hozzá kedvet hogy összedobjon egy kiváló birkapörit?

About hellocsepel

Check Also

Visszatért a Momentum

MSZP: Egy lépést hátra, Csepeli összefogás: két lépést előre Újból teljes az ellenzéki összefogás Csepelen, …

Close