Home / Friss hírek / A Jobbik újra összetereli az ellenzéket a plakáttörvény ellen

A Jobbik újra összetereli az ellenzéket a plakáttörvény ellen

A Jobbik frakcióvezetője arra szólította fel az ellenzéki képviselőket, hogy ha a plakáttörvény miatt összehívják a parlament rendkívüli ülését, akkor mindannyian vegyenek részt a szavazáson.

Volner János pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a jobbikos képviselők “akár a Holdról is vissza fognak térni”, hogy szavazhassanak és megakadályozzák a jogszabály elfogadását. Kérte, hogy egyetlen ellenzéki képviselő se fontolgassa a távolmaradást, mert azzal “egy az egyben csicskájává válik az Orbán kormánynak”.
A frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy a Fidesz megijedt a Jobbik óriásplakátjainak sikerétől, ezért elképesztő “bolseviktempót” próbál diktálni és minden eszközzel korlátozni akarja ezeknek a plakátoknak a terjesztését. Hozzátette, hogy ha elfogadnák azt a “bizarr” és alá nem támasztható feltételezést, hogy a Jobbiknak milliárdos kampányra futotta, akkor azt is el kell fogadni, hogy ezeknek a plakátoknak a tömeges megrongálása súlyos, kiemelten büntetendő bűncselekmény.
A “Fidesz irányítása alatt álló rendőrség” viszont eközben nem teszi a dolgát, nem intézkedik a plakáttolvajokkal szemben – mondta Volner János.
Áder János pedig azzal, hogy visszaküldte a parlamentnek a plakáttörvényt egyértelművé tette, hogy nem a magyar nemzet köztársasági elnöke, hanem a Fideszé – bírálta az államfőt.
A burkolt pártfinanszírozás megakadályozását és az átlátható kampányfinanszírozás biztosítását célzó törvényről az Országgyűlés a szerdai ülésnapon szavazott, a javaslat több rendelkezésének elfogadásához kétharmados többségre volt szükség. Kétharmados támogatás azonban egyik rendelkezés sem kapott, így az Országgyűlés csak a törvény egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit fogadta el.
Áder János köztársasági elnök csütörtökön megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a jogszabályt.

Forrás:MTI.hu

 

 

About hellocsepel

Check Also

Visszatért a Momentum

MSZP: Egy lépést hátra, Csepeli összefogás: két lépést előre Újból teljes az ellenzéki összefogás Csepelen, …

Close