Home / Budapest / Megállítanák az üresen közlekedő villamosokat

Megállítanák az üresen közlekedő villamosokat

Nagyon sok olyan villamos van amelyik a kocsiszínbe közlekedik, de utasok nem vesz fel. Ezeket a villamosokat töltenék meg utassal a Közlekedő Tömeg nevű közlekedéssel foglalkozó közösség.

Biztosan sokan találkoztunk már olyan villamossal amelyik üresen érkezett a megállóba és ki volt rá írva hogy nem szállít utasokat. Ilyenkor gyakran átfut az ember fejében hogy azért milyen jó lenne ha felszállhatnánk és leutazhatnánk azt a két megállót. Ilyen javaslattal állt elő a Közlekedő Tömeg.

Ezek a járatok pont akkor közlekednek, mikor a ritkák a járatok és ezzel jelentősen megkönnyíthető és bővíthető lenne az utazás, a villamosok kihasználtsága is növekedne. Ezekre a járatokra nem számítanak az utasok és olykor nem pontosan közlekednek vagy akár teljesen kimaradnak járatok. Az ötlet bevezetését az is akadályozhatja, hogy mivel nem fixek ezek a járatok, nem lehet nyomtatott menetrenden megjeleníteni, de a BKK futár szolgáltatás lehetővé tenné hogy pontos információt kapjunk az ilyen járatokról és igénybevételükről, valamint a járatokon is fel lehet tüntetni hogy a járat a kocsiszínbe megy, ezért módosulhat az útvonala.

A javaslat részletes kidolgozása itt elolvasható: link

Forrás: kozlekedotomeg.blog.hu

About hellocsepel

Check Also

Visszatért a Momentum

MSZP: Egy lépést hátra, Csepeli összefogás: két lépést előre Újból teljes az ellenzéki összefogás Csepelen, …

Close